De opdracht was het ontwerpen van een boek. Het boek dat ik gekozen had was De Eetclub van Saskia Noort (een aanrader van mijn moeder). We moesten het boek lezen en met onze interpretatie daarvan het op een vernieuwende manier vormgeven zowel beeldend als inhoudelijk. Het verhaal is het startpunt , en mijn beleving en interpretatie worden de uitgangspunten van mijn concept. De gehele tekst moet in het boek voorkomen.

Ik ben als eerst gaan onderzoeken en uit gaan schrijven wat er nou precies in het boek gebeurt. Wat mij heel erg is bijgebleven zijn de moorden en het gluren/stiekeme gedoe. Daar ben ik op verder gegaan en kwam ik met het idee om het moord onderzoek die de hoofdrolspeelster (Karen) zelf mee maakt erin te gaan verwerken. Als je het boek leest dat je echt wordt meegenomen in het onderzoek en je zelf ook dingen kunt onderzoeken.

 

Zie hieronder een paar van mijn pagina’s uit mijn schetsboek,

 

 

Zie hieronder de afbeeldingen van sommige spreads van mijn boek:

Maps met de adressen van de mensen uit het boek.
De pagina met de tekst die je alleen door middel van de boekenlegger te gebruiken kunt lezen.
Voorbeeld van een spread met hoofdstuk.
Spread met de bewijsstukken (zit in het echt een zakje op met de lucifer erin).
Spread met de bewijsstukken (zit in het echt een zakje op met de slaappillen erin).
Spread met de bewijsstukken (vingerafdrukken).
Spread met de bewijsstukken (zit in het echt een zakje op met de brief erin) Ook hier kun je alleen de tekst lezen door middel van de boekenlegger te gebruiken.
Spread met de bewijsstukken (zit in het echt een zakje op met de parkeerkaart erin).
Spread met de plaatsen waar de bewijsstukken zijn gevonden.
Spread waar jij zelf door kan strepen wie jij niet verdenkt op de moord.
Voorbeeld van een spread met hoofdstuk.
Voorbeeld van een spread met bericht tekst.
Spread met een notitie pagina. De Complot theorie komt na elke 4 hoofdstukken terug zodat jij daar op kunt schrijven wat jou op is gevallen.

 

Mijn boek koop je met een bewijszak eromheen en handschoentjes. Je mag het boek alleen lezen door gebruik te maken van de handschoenen zodat je geen vingerafdrukken achter laat op het boek, het is tenslotte een moordzaak waarin jij mee werkt.

 

Zie hieronder de afbeeldingen van het boek zelf